Jitske Kramer

Image spreker 1

Jitske Kramer is corporate antropoloog en reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Culturele antropologie is de discipline die zich afvraagt wat het betekent om mens te zijn tussen mensen in organisaties en daarbuiten. Hoe kun je samenwerken met mensen die je leuk vindt, maar vooral ook met mensen die je niet zo leuk vindt. Ze bracht Deep Democracy in 2012 naar Nederland en verzorgt hier samen met een team van instructors vele trainingen in. Ze is altijd op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengt deze kennis via ijzersterke lezingen en masterclasses naar de wereld van organiseren, samenwerken en leiderschap. Om de slagkracht en resultaten van individuen en groepen te verbeteren (en de wereld gewoon een beetje mooier te maken). Ze leidt mensen op, zodat we nooit meer hoeven te vergaderen. Ze heeft de ambitie om organisaties te activeren om voor alles en iedereen aantrekkelijk te zijn. Ze neemt je mee in verhalen die ruimte creëren voor nieuwe manieren van kijken en handelen. Gaandeweg wordt wat vertrouwd is vreemd. En wat vreemd is vertrouwd. Drs. Jitske Kramer (1973). Corporate antropoloog. Spreker. Ondernemer. Facilitator. Oprichter van HumanDimensions. Trainer van het jaar 2013. Auteur van Normaal is Anders, Deep Democracy - de wijsheid van de minderheid, Wow! Wat een verschil, De Corporate Tribe (managementboek van het jaar 2016) Building Tribes en Jam Cultures - over inclusie.

WAT ANDEREN OVER JITSKE ZEGGEN:
“Jitske Kramer is een van de beste sprekers van Nederland. Verbindend, heeft humor, is onbevangen en energiek. Ze prikkelt je om stevig na te denken en je stem te laten horen. Met flair en met lef zoekt ze de diepgang op. Op zoek naar verrassende nieuw inzichten en praktische toepasbaarheid. Verbindend en daadkrachtig.”

GLOBETROTTING EN LEIDERSCHAPSONTWIKKELING
Jitske Kramer studeert klassieke culturele antropologie en is opgeleid tot dorpsetnograaf. Ze specialiseert zich in het gebruik van theater als educatief medium in de binnenlanden van Oeganda. Terug in Nederland start zij haar carrière als trainer/consultant bij Boertien Training op het gebied van communicatie- en leiderschapsontwikkeling en bekwaamt zij zich in pschyodrama en voice dialogue. Zij traint honderden mensen met allerlei functionele rollen, in allerlei branches. Met een specifieke focus op internationale samenwerking. Zij geeft leiding aan de expertise groep Bridging Cultures die zich richt op interculturele competenties en global leadership. In 1996 begint Jitske voor zichzelf, met klanten in binnen- en buitenland, onder de naam HumanDimensions.

HUMAN DIMENSIONS
In 2018 gaat Jitske weer verder met Human Dimensions, om samen met een groep bevlogen mensen en de ambitie om organisaties te activeren om voor alle medewerkers, klanten, leveranciers en de wereld woest aantrekkelijk te zijn, verder vorm te geven. Mensen die elke dag opnieuw op zoek zijn naar manieren om nog beter samen te werken, te leven, te zijn. Als spreker, auteur, trainer en facilitator brengt Jitske de nieuwsgierigheid en zienswijze van de culturele antropologie verder. In Nederland en daarbuiten. Ze specialiseert zich in het doen van impactvolle, korte interventies, lezingen en masterclasses tijdens veranderprocessen. Soms disruptive, coherent verstorend, conflicten doorlevend en ontregelend. Dan weer verbindend, orde aanbrengend, harmoniserend en gericht op samen. Praktische tools worden gecombineerd met heldere theoretische kaders en antropologische inzichten. Human Dimensions faciliteert grote en kleine groepen in het voeren van oprechte gesprekken met dialoogvormen van over de hele wereld. Samen vechten voor dat wat op dat moment het meest hoogst haalbare en beste besluit is.