Hoe genereer je meer business met Smart Industry?

3 oktober 2019

 

 

Programma 2019.

Laat je inspireren en enthousiasmeren over de nieuwste ontwikkelingen in de Smart Industry! 

Ook dit jaar hadden we weer een prachtige lijst met sprekers. Dit jaar zijn we gestart en geëindigd we met een fantastische keynote. Daarnaast hebben verschillende sprekers uit de praktijk onze bezoekers meegenomen in alle ontwikkelingen en praktische toepasbaarheid van het Internet of Things. Wederom is er een middag neergezet waar nog lang over zal worden nagepraat.

Locatie.

Het event heeft plaatsgevonden in een van de vele industriële panden die Enschede bezit; het voormalige Polaroid fabrieksterrein. Op de plek waar vroeger weefgetouwen stonden en later instantklaar films werden gemaakt bevindt zich nu een talentenfabriek met een hippe foodhal, kunst, cultuur, ambacht en ondernemerschap. Deze locatie staat inmiddels bekend onder de naam ‘Performance Factory’. Een prachtig pand uit de oude Enschedese industrie, waar wij nu een middag vol inspirerende sprekers uit en over de Smart Industry hebben gepresenteerd. 

Adres.

Performance Factory
Gebouw Zuid
Hoge Bothofstraat 39
7511 ZA Enschede
 

 

 

Afbeelding spreker

12:30 – 13:00  Ontvangst met (slimme!) Koffie en Thee

Vanaf 12:30 heten we u welkom.
(Download alvast de app van TopBrewer voor een gepersonaliseerd kopje koffie.)

Afbeelding spreker

13:00 – 13:10 Opening Smart Industry event

Geert Kolthof neemt je mee in het verrassende innoverende en motiverende programma van vandaag.

Afbeelding spreker

13:10 - 13:55 KEYNOTE LEZING: Innovatie & Smart Technologies – Daan Roosegaarde

Als Nederlandse kunstenaar en vernieuwer is Daan Roosegaarde (1979) een creatief denker en maker van sociale ontwerpen die de relatie tussen mensen, technologie en ruimte verkennen. Roosegaarde wordt al op jonge leeftijd gedreven door de wonderen van de natuur, zoals lichtgevende vuurvliegjes en kwallen. Zijn fascinatie voor natuur en technologie komt tot uiting in zijn iconische ontwerpen zoals de Smart Highway (wegen die opladen dankzij zonlicht en ’s nachts licht afgeven), Waterlicht (een virtuele overstroming) en het Smog Free Project (de grootste buitenluchtzuiveringsinstallatie ter wereld die sieraden maakt van smog).

Afbeelding spreker

13:55 - 14:10 De slimme weg N737, innovatie op de weg - Djim Witjes (Strukton) 

Djim neemt ons mee in wat het betekent om een slimme weg te ontwikkelen. De N737 wordt de slimste weg in Nederland. Dankzij het toepassen van de nieuwste technologische mogelijkheden wordt de doorstroom van de weg verbeterd en de CO2 uitstoot drastisch verlaagd. Deze nieuwe technologieën kunnen een doorbraak in de doorstroom van het verkeer in heel Nederland zijn. Ook neemt Djim ons mee in nieuwe businessmodellen die dankzij deze slimme weg ontstaan.

Het belang van samenwerkende bedrijven wordt in deze case duidelijk gemaakt. Meerdere bedrijven die de krachten bundelen zorgen er samen voor dat de N737 van alle nieuwste mogelijkheden wordt voorzien.

 

Afbeelding spreker

14:10 – 14:25 Digital Twins, wat is het en wat kun je ermee? – Peter Langela (Novel-T)

In het kort komt een Digital Twin eigenlijk neer op een virtuele versie van een product. Het is handig om een digitale equivalent van een apparaat te hebben, vooral met de complexiteit van IoT-apparaten waar designers, IT'ers en datawetenschappers allemaal werken aan de optimalisatie van het product en kijken naar hoge efficiëntie en wat als-scenario's. In zijn presentatie zal Peter ingaan op de mogelijkheden van deze nieuwe technologie aan de hand van praktische voorbeelden uit de maakindustrie. Hij maakt duidelijk wat Digital Twins inhoudt en wat je als organisatie hier mee kunt.

Afbeelding

14:25 - 14:35 Slimme koffie op de werkvloer – Hanneke ten Buuren (TopBrewer)

De omgeving waarin we leven en werken verandert door de vooruitgang in technologie en Internet of Things (IoT). In kantoorgebouwen is er geen twijfel meer dat een slimmer gebouw een efficiëntere en productieve werksfeer bevordert en dat dit leidt tot tevreden en gelukkig personeel. Maar wat is een slimme IoT-technologie die daadwerkelijk invloed heeft op de werkplek?

 

14:35 - 15:05 PAUZE

 

.

Afbeelding

15:05 - 15:25 Uitdagingen binnen de maakindustrie - Ton Hagens en Erwin Berends (Pulse)

Ton Hagens en Erwin Berends nemen je mee in de thema’s waar de (maak)industrie mee bezig is of zou moeten zijn. De consequenties van niets doen zijn groot. Over het afbreken van silo’s binnen ondernemingen, over het maximaal benutten van data en over differentiëren. Tegelijk passeert een toekomstige ontwikkeling, waar je als maakbedrijf bij wilt horen, de revue.

Afbeelding

15:25 - 15:45 Innovatie als extra slaapcomfort  - Jan-Joost Bosman (Koninklijke Auping)

Auping werkt al 130 jaar aan oplossingen op het gebied van slaap en de kracht van rust. De overtuiging van Auping: een uitgeruste wereld is een mooiere wereld. Elke dag weer wordt er gewerkt aan het ultieme slaapcomfort van morgen. Het is hun missie om met passie en nieuwsgierigheid te werken aan producten en diensten die ervoor zorgen dat je uitgerust bent en ontspannen, energiek, alert en vriendelijk je leven kunt leiden. Duurzaamheid, design en innovatie staan daarbij centraal.

Jan-Joost Bosman neemt je mee in de stappen en ontwikkelingen die Auping heeft gemaakt om deze doelen te bereiken.

Afbeelding spreker

15:45 - 16:05 IT als businesspartner dankzij digitale innovatie  – Leo Brand (Vopak)

Als innovatieve denker, gepassioneerd in het gebruik van IT-technologie (IoT, Big data, OT/IT-convergentie, sensoring, draadloos, robotica) om industrieën en mensen te veranderen neemt Leo je mee in het IT landschap en hoe innovatie hier een drijfveer is.

afbeelding spreker

16:05 - 16:55 KEYNOTE LEZING: Hoe bereid je je organisatie voor op innovatie? - Jitske Kramer

Jitske Kramer heeft zich als 'corporate antropoloog' gespecialiseerd op het gebied van diversiteit, inclusie en verandering. Jitske begeleidt sinds 1997 teams, leiders en organisaties in het verbinden van (culturele) tegenstellingen, inclusieve besluitvorming, leiderschap en het komen tot gewenste (gedrags-) veranderingen. Het is haar ambitie om de dynamiek van verschillen beter te stroomlijnen en benutten, zodat de slagkracht en de resultaten van individuen en groepen verbetert. Om vervolgens het nieuwe en gewenste gedrag te verankeren in de dagelijkse route van teams en organisaties. Jitske zal door middel van praktische voorbeelden te geven de issues laten herkennen die in je eigen organisatie spelen.

Afbeelding spreker

16:55 – 18:00 Netwerk Borrel

In de hal/lounge zal onder het genot van een drankje en een hapje het Smart Industry seminar nabesproken worden. Een mooie gelegenheid om van gedachten wisselen met de sprekers of collega’s uit de industrie.

Afbeelding

Locatie.

Het event wordt gehouden op de Performance Factory te Enschede, Hoge Bothofstraat 31-49, 7511 ZA Enschede waar we u graag willen uitnodigen op tijdstip. 

De Performance Factory is dé nieuwe hotspot in Enschede en staat op een bijzondere locatie: het voormalige Polaroid fabrieksterrein. Het karakteristieke complex ligt in de wijk De Bothoven aan de rand van het centrum en is goed bereikbaar. Op de plek waar vroeger weefgetouwen stonden en later instantklaar films werden gemaakt vind je nu een talentenfabriek met een hippe foodhal, kunst, cultuur, ambacht, ondernemerschap én je kunt er naar hartenlust sporten.

Mede mogelijk gemaakt door.