Hoe genereer je meer business met Smart Industry?

31 oktober 2019

Wilt u aanwezig zijn op het evenement dan kunt u via de website kaarten bestellen.

 

Programma 2018.

Het programma voor 2019 is nog niet bekend. Om een indruk van het programma te krijgen staat hieronder het programma van 2018. 

Laat u inspireren en enthousiasmeren over de nieuwste ontwikkelingen in de Smart Industry.

Afbeelding spreker

13:30 – 14:00  Ontvangst Koffie en Thee

Vanaf 13:30 heten we u welkom.

Afbeelding spreker

14:00 – 14:20 Smart Industry Landscape – Evelien Bras, Novel-T

Evelien zal op een verfrissende manier het complete plaatje schetsen van wat Smart Industry betekent en aangeven hoe de verschillende lezingen in dit kader passen. Tevens zal Evelien in een samenspel met Lucien uiteenzetten waar de VMO voor staat en wat zij betekenen voor de aangesloten bedrijven in de wereld van Smart Industry.

Afbeelding spreker

14:20 – 14:50 Innovatie - Smart Technologies – Jan Kees de Jager

Hoe moet je jouw bedrijf voorbereiden op de disruptieve innovaties van nu? Jan Kees de Jager (1969) houdt zich dagelijks bezig met de kansen die opkomen op het gebied van AI, IoT, Robotics, mobile en meer. Hij ziet in verschillende
industrieën nieuwe toepassingen door deze technologieën. De voormalig tech-ondernemer en Minister van Financiën heeft technologie als rode draad door zijn leven waarbij hij momenteel de rol van CFO van KPN bekleed. 

Afbeelding spreker

14:50 – 15:10 Gaat blockchain de maakindustrie veranderen? - Peter Langela, Novel-T

Blockchain technologie staat volop in de belangstelling. Maar wat kun je er nu mee als ondernemer in de maakindustrie? Peter Langela is high-tech ondernemer en werkt daarnaast voor de Universiteit van Twente en Novel-T. Hij houdt zich bezig met de praktische toepassing van blockchain, IoT en big data. In zijn presentatie zal hij ingaan op de mogelijkheden van deze nieuwe technologie aan de hand van praktische voorbeelden uit de maakindustrie.

Afbeelding spreker

15:10 – 15:25 Slimme pallets en wat kun je er mee – Erik Ekkel, IT Directeur Ahrma

Erik Ekkel van Ahrma vertelt jullie alles over de slimme pallets voor de Industrie. Wat kun je er allemaal mee en hoe kun je er nog meer mee doen doorgebruik van Big Data. Deze slimme pallet wordt onder andere toegepast en getest door BASF en Unilever.

15:25 - 15:45 PAUZE

Afbeelding

15:45 – 16:00 Hoe je met Smart Marketing structureel nieuwe klanten werft – Mark van Breukelen Commercieel Directeur bij Stiho B.V.

In 2015 heeft Stiho vol ingezet op het aantrekken van een nieuwe doelgroep, de ZZP’ers in de bouw. Door de crisis nam het aantal ZZP’ers in de bouw in enkele jaren enorm toe. In dit marktsegment had Stiho nagenoeg geen marktaandeel. 
In de presentatie neemt Mark ons mee hoe Stiho in enkele jaren tijd het marktaandeel bij deze nieuwe doelgroep meetbaar heeft vergroot. Hij zal ingaan op de uitdagingen en de oplossing hoe deze doelgroep gericht benadert kan worden. Welke rol Smart Data hierbij speelt en hoe de resultaten van Smart Marketing in hele wervingsproces meetbaar zijn gemaakt. Een mooie praktijkcase die inspiratie biedt aan elke ondernemer die nieuwe klanten wil werven en deze wil vasthouden.

Afbeelding spreker

16:00 – 16:15 IOT toegepast in Afvalverwerking – Jules Coenen, DBI Container Services

Jules Coenen van DBi Container Services zal u laten zien welke stappen zij al gemaakt hebben op het gebied van smart proces innovatie door toepassing van Internet of Things. Hij zal de resultaten met u doornemen maar ook laten zien wat minder goed ging.

Afbeelding spreker

16:15 – 16:30 Smart organiseren door sociale innovatie! - Cor de Best, Van Lente Systeemintegratie B.V.

Cor de Best is directeur/eigenaar van Van Lente Systeemintegratie B.V. In zijn presentatie geeft hij de lessons learned van hoe zijn bedrijf van 85 jaar oud steeds mee beweegt met nieuwe ontwikkelingen. Meer business genereren met Smart Industry is alleen mogelijk als je je bedrijf hierop inricht. Maar hoe doe je dat? Vasthouden aan het vertrouwde of juist niet? De innovatie strak organiseren of juist “spontaan laten ontstaan”, de piramide op zijn kop, scrum teams of gewoon “ouderwets” de verantwoordelijkheden laten waar deze horen te liggen? Een groot deel van het succes ligt bij sociale innovatie die noodzakelijk is om Smart Industry ook in uw bedrijf tot een succes te maken.

Afbeelding spreker

16:30 – 16:45 Scheurwijdtemeting middels smartphone – Hans Laagland,  Witteveen+Bos

Witteveen+Bos is een ingenieursbureau dat onder andere onderzoek doet naar de kwaliteit van bouwwerken. Schades zoals scheuren kunnen de duurzaamheid en restlevensduur beïnvloeden.  Hans Laagland zal uitleggen wat de voordelen zijn van het meten van scheuren middels een smartphone in plaats van de traditionele meetmethodes. Een prachtig voorbeeld van hoe je op een eenvoudige manier, low-end, smart en high end IoT in kunnen zetten.

Afbeelding

16:45 – 17:00 Hoe genereer je nieuwe business modellen in een bestaande markt met nieuwe technologieën? - Danielle Wolfs, AXA 

Miljoenen consumenten parkeren hun fiets met een zelfverzekerd gevoel dat het er bij terugkomst zal zijn dankzij een AXA-slot. Als pionier wil AXA altijd vooruitstrevend zijn door de inzet van nieuwe technologische oplossingen. Danielle gaat u tijdens deze sessie meenemen hoe AXA deze nieuwe kansen inzet en daardoor ook een nieuw business model creëert. 

Afbeelding spreker

17:00 – 18:00 Netwerk Borrel

In de bar zal onder het genot van een drankje en een hapje het Smart Industry seminar nabesproken worden. Een mooie gelegenheid om van gedachten wisselen met de sprekers of uw collega’s uit de industrie.

Afbeelding

Locatie.

Het event wordt gehouden op de Performance Factory te Enschede, Hoge Bothofstraat 31-49, 7511 ZA Enschede waar we u graag willen uitnodigen op tijdstip. 

De Performance Factory is dé nieuwe hotspot in Enschede en staat op een bijzondere locatie: het voormalige Polaroid fabrieksterrein. Het karakteristieke complex ligt in de wijk De Bothoven aan de rand van het centrum en is goed bereikbaar. Op de plek waar vroeger weefgetouwen stonden en later instantklaar films werden gemaakt vind je nu een talentenfabriek met een hippe foodhal, kunst, cultuur, ambacht, ondernemerschap én je kunt er naar hartenlust sporten.

Mede mogelijk gemaakt door.